Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Húsvéti dekorációs ötletek képes leírás - Húsvét.tlap.hu
részletek »

Húsvéti dekorációs ötletek - Húsvét.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: husvet.tlap.hu » Húsvéti dekorációs ötletek
Keresés
Találatok száma - 8 db
Húsvéti dekoráció - tojások

Húsvéti dekoráció - tojások

Bármelyik itt felsorolt, vagy hagyományos családi ötlet megvalósítása mellett is döntsünk, fontos, hogy vonjuk be az egész kis házunk népét az előkészületekbe, mert csak velük igazán élvezetes az ünnep is! Jó szórakozást mindenkinek és kellemes húsvéti ünnepeket! Ötlet 8: Tojásfa másként Ha nincs időnk, vagy kedvünk az előző módon elkészíteni sem a tojásfa alapját, sem a magunk festette tojásokat, még akkor is lehet tojásfánk.

Húsvéti dekoráció készítése

Húsvéti dekoráció készítése

A húsvéti dekoráció akkor a legszebb, ha Te készíted el. Talán egy textil tojás elsőre nem tűnik túl izgalmas dolognak, de ha elárulom, hogy ennek a tojásnak rejtett zsebe is van, akkor mindjárt másképp hangzik. A kis zsebbe bele lehet rejteni ajándék csokit, esetleg a locsolkodó kisfiúknak egy kis pénzt. Ez a textil tojás lehet a húsvéti dekoráció része. Tehetünk az asztalra egy tálba, de lehet masnit varrni a tetejére egy akasztóval, és máris felakaszthatjuk. Nekem viszont a rejtett zsebes verziója a kedvencem. A locsolóknak lehet adni, és beletenni szokásoknak megfelelően pénzt, csokit, esetleg egy kisméretű kedves fotót.

Húsvéti dekoráció Martha Stewart ötleteivel

Húsvéti dekoráció Martha Stewart ötleteivel

A népi hagyományok és a legjellegzetesebb termékenységi szimbólumok - amibe a locsolkodás is beletartozik - ismét számos ötletet adnak ahhoz, hogy lakásunkba is igazi húsvéti dekorációt készítsünk, és meghitt családias hangulatot teremtsünk. Inspirációs összeállításunk a világhírű Martha Stewart weboldaláról származik ahol további számos fotót és videót találnak a kreatív megoldásokért rajongó látogatók.

Húsvét magazin hírek
Húsvéti programok Noszvajon
Húsvéti programok Noszvajon Húsvéti programok Noszvajon - Időpont: 2011. április 23/25. Április 23., szombat II. Báránykiállítás Megnyitó: 11.00 órakor Helyszín: Magtár Fogadó Borozója (Szomolyai út 2/a) A kiállítás alatt játszóház, báránybolt, a pincesoron báránysimogató, borkóstolási lehetőség Április 24-én, Húsvét vasárnap: Tojásvadászat a faluban Térképek felvétele és...
Húsvét 2011 - Kiállítás és tavaszköszöntő játék
Húsvét 2011 - Kiállítás és... Húsvét 2011 - Kiállítás és tavaszköszöntő játék a Mezőgazdasági...
Vidám húsvéti kalandtúra a Budakeszi Vadasparkban
Vidám húsvéti kalandtúra a Budakeszi... A Budakeszi Vadasparkban idén is új kalandokkal várjuk az érdeklődőket. Kicsiknek...
Húsvéti dekorációs tippek

Húsvéti dekorációs tippek

Elég egy-két színes húsvéti dekoráció, hogy ne csupán a naptár jelezze a várva várt tavaszi ünnep közeledtét. Íme néhány házilag is elkészíthet? tipp, amivel húsvéti hangulatot varázsolhatsz otthonodba. olondos csirkék Vastag karton és vékonyka dróthuzal segítségével mókás asztali díszt fabrikálhatunk. Rajzoljuk meg a csirke mintát különböző méretekben, majd másoljuk rá a színes kartonra, és vágjuk ki őket. Színes karton híján dolgozhatunk natúr színű papírral is, ebben az esetben azonban festékre is szükségünk lesz. A szárnynak és a taréjnak valót maradék textíliából szabjuk ki, majd ragasszuk fel őket a szárnyasokra....

Húsvéti lakásdíszítés

Húsvéti lakásdíszítés

Húsvéti lakásdíszítés akásunkban akkor érezzük jól magunkat, ha személyes tárgyakkal vesszük körbe magunkat, melyek meghitté, hangulatossá, kényelmessé varázsolják az életteret a kellemes szabadidő eltöltéséhez. Ahogy otthonunk berendezése is életszakaszonként igényli a változtatást, a megújulást úgy annak díszítése sem lehet állandó. Nem attól lesz egy lakás otthonos, ha a bútorzatot időről időre lecseréljük, hanem attól, amit magunkból adunk hozzá. A különböző évszakokban használt lakásdíszek, ünnepekre készített dekorációk, abroszok egy időre megváltoztatják a megszokott környezetet.

Kreatív húsvéti tippek gyerekekkel

Kreatív húsvéti tippek gyerekekkel

A gyerekek általában örömmel vesznek részt a húsvéti előkészületekben. Nemcsak azért, mert a nyuszi ajándékot hoz, hanem azért, mert valóban kedvelik a kézműveskedést és kreatív ötletek megvalósítását. Ehhez szeretnénk segítséget adni a szülőknek egyszerűen megvalósítható, óvodás (itt a gyerekek életkorától függően aktív szülői közreműködésre szükség lehet) és kisiskolás (itt szülői felügyelet is elegendő lehet) gyerekeknek szóló kreatív húsvéti tippekkel..

Látványos húsvéti dekoráció tojásokból

Látványos húsvéti dekoráció tojásokból

A finnugor hagyományok szerint a világunk egy őstojásból keletkezett. Kínában a nászágy alá rakják, hogy termékenyek, egészségesek és hosszú életűek legyenek. A buddhizmusban a feltörése elősegíti a megvilágosodást, vagyis az újjászületést. Mi pedig az otthonunkat díszítjük vele - a húsvétra várva. Tojásfüzér A tojásokat mindkét végüknél szúrjuk ki olló hegyével vagy zsákvarró tűvel, és fújjuk ki a belsejüket. Mossuk át vízzel, és hagyjuk megszáradni, majd fessük meg akrilfestékkel. Száradás után fűzzük fel őket damilra vagy vékony drótra, a végükre pedig kössünk vastag szalagot, amellyel rögzíthetjük. Üzenet a tojáson Főzzük meg a tojást, majd díszítsük kedvünkre. (Mi alkoholos fekete és arany filccel, rózsaszín és türkiz akrilfestékkel készítettük a képen látható tojásokat.) Ha kész, ragasszunk egy mini-, kézzel rajzolt borítékot a közepére, melyre ráírhatjuk a jókívánságainkat. Használhatjuk ültetőkártyának is a húsvéti asztalon. ...

Mézeskalács dekoráció Húsvétra

Mézeskalács dekoráció Húsvétra

Mézeskalácsot húsvétra is bátran készíthetünk. Virágokat, szép motívumokat rajzolva rá, ehető és szép tojásokat varázsolhatunk húsvét örömére, valamint a locsolókat is megajándékozhatjuk az általunk festett, díszített mézeskalács tojásokkal. Aki elég ügyesnek érzi magát, el is készítheti otthon a mézeskalácsokat, s ehhez feltettem ide egy-kettő mintát. Ha pedig nincs időd, akkor az oldalon látható mézeskalácsok a kapcsolat menüpont alatt meg is rendelhetők. A tavasz egyik legszebb ünnepe a húsvét. Ehhez kapcsolódóan egy kis ízelítő a húsvéti mézeskalácsokból. Jó nézelődést kívánok az oldalamon!

Tuti menü