Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szépasszony-völgyi Húsvét 2011 - 2011. április 23-24. Helyszín: Szépasszony-völgy – nagyszínpad - Húsvét magazin
részletek »

Szépasszonyvölgyi Húsvét 2011 - húsvéti program - Eger

A Húsvét Tuti Magazin szeretne segítséget nyújtani látogatóinak azzal, hogy oldalán mindenki megtalálhassa azt ami érdekli a húsvéttal kapcsolatosan. Legyen az a húsvét eredete, története, sms a telefonodra, idézet, hírek, cikkek a nagyvilágból ...
Húsvét magazin
Itt vagy: Húsvét magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Szépasszonyvölgyi Húsvét 2011 - húsvéti program - Eger
Szépasszonyvölgyi Húsvét 2011 - húsvéti program - Eger
Szépasszony-völgyi Húsvét 2011
Eger - Szépasszony-völgyi Húsvét 2011 - 2011. április 23-24. Helyszín: Szépasszony-völgy - nagyszínpad
Programok

Április 23. szombat:

13:00: Bábika húsvéti játszóház
14:00: Rejtőző zenekar (folk)
16:00: Nitus and the Rollin' Dice (rockabilly)
18:00: Duna Művészegyüttes - Tavaszi szél (Belépő: elővételben 1.250 Ft, a koncert napján: 1.500 Ft)

Április 24. vasárnap:

13:00: Bábika húsvéti játszóház
14:00: Bátor, mint nyúl Vidám Vándorok gyermekelőadása
16:00: Alma zenekar koncertje
18:00: Ghymes - Szikraszemű (lemezbemutató) (Belépő: elővételben: 2.500 Ft, a koncert napján: 2.900 Ft)

Kiegészítő program április 23-án: Húsvét Európában. Húsvéti étkek és szokások az egri civil szervezetek közreműködésével.

Kombinált jegy (Ghymes + Duna Művészegyüttes): elővételben 3.000 Ft, helyszínen április 23-án 3.500 Ft.

A belépődíjas programokra lehetőség van csoportos jegyek vásárlására is. - Duna Művészegyüttes előadására: 800 Ft (20 fő felett, 2 belépő ajándék) - Ghymes koncertjére: 2.000 Ft (20 fő felett, 2 belépő ajándék)
Hirdetés

Programleírások - Bábika húsvéti játszóház

A hímes tojásokat a gyerekek berzseléssel, írókázással készítik, de igény esetén a textillel díszetett tojások készítésében is részt vehetnek. A húsvéti ünnepkör figurája a csibe és a nyúl, melyeket termésekből fognak készíteni. A program része az egyedi húsvéti dekorációk készítése, amelyek asztalra, falra, ajtóra is helyezhetők (a hímesek, nyuszi/tyúk/csibe figurák, szárazvirágok és egyéb dekorációk felhasználásával).

Nitus and the Rollin' Dice (rockabilly)

A Nitus and The Rollin Dice formáció 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy az amerikai 50'-60'-as években nagy sikert aratott Rock and Roll és Rockabilly stílust népszerűsítse hazánkban. Képzett, a műfajban jártas zenészeket hoztak össze ezzel az együttessel. Autentikus és Neo (újabb kori) stílusban próbálják a közönségnek bemutatni és felidézni az 50'-es évek Amerikájának a zenei irányzatait, úgy mint a klasszikus ROCKABILLY, ROCK AND ROLL dallamait, a SWING műfaj feldolgozásait, és nem utolsó sorban a COUNTRY fülbemászó dalait.

Szeretnék, hogy a fent említett műfajok nem csak szubkultúraként érvényesülnének hazánkban, hanem amennyire a műfaj engedi, kicsit populárisan mutassák be azokat a közönségnek. Végül is a könnyűzene gyökereiről van szó és hivatásuknak tekintik, hogy ezeket a gyökereket megismerjék a zeneszerető emberek. A saját dalok mellett, olyan klasszikusokat választanak feldolgozás daloknak, melyek megmutatják a stílus alapjait, szerzőit és előadóit.

Tavaszi szél: a Duna Művészegyüttes előadása

A Duna Művészegyüttes alkotói - immár 50 éve - céljuknak érzik, hogy egyszerre elégítsék ki a hagyomány ápolásának és a jelenlét követelményének kívánalmait. Előadásuk a tavaszi ünnepkör "jeles napjait" idézi meg. Szakrális és profán, ínséges-aszketikus és a bőség jegyében töltekező "napok" váltogatják majd egymást a színpadon: harsány vidámság és ünnepélyes komolyság egyaránt. Hogy néptáncot nézni az egyik leghatékonyabb antidepresszáns, már régóta tudom. Ha jó, az általa közvetített energiák olyan áldásos hatást fejtenek ki az emberben, mint egy boldog utazás télvíz idején a délszakra. A Duna Művészegyüttes remek társulata - mint az hosszú évek során kiderült, s megerősíttetik újabb és újabb bemutatók alkalmával - nem csupán lelkes, lobogó táncosok közössége: e csapat jó érzékkel, őszinte kedvvel nyit sokféle újdonságra is. Halász Tamás (kultura.hu)

Bátor, mint a nyúl: Vidám Vándorok gyermekelőadása

Az interaktív, vidám állatmese főhőse két kisnyuszi, Pim és Pam, akik elindulnak szerencsét próbálni. Vándorlásuk közben beesteledik, a sötét erdő közepén nyitott ajtajú, üres házikót találnak ahová bemennek. A házigazda hamarosan megérkezik, aki nem más, mint a gonosz farkas és e pillanattól kezdve el is kezdődnek a bonyodalmak...

A magyar népdalokkal színesített mese két előadó tolmácsolásában elevenedik meg a színpadon. A társulat tagjain kívül a történet szereplői is megjelennek a háttérben kivetített rajzfiguraként - projektor és számítógép segítségével. A mese és a dalszövegek a társulat saját szerzeményei. A kivetített rajzfigurák egyedi készítésűek, Somogyváriné Tóth Olga munkái. Elsősorban óvodás és kisiskolás gyermekeknek ajánlják az előadást. A teljes műsoridő 40-45 perc, ebből a mese időtartama 25 perc. Az előadás további részében legújabb dalaikkal szórakoztatják a gyermekeket.

Alma zenekar koncertje

A családi koncert során az egyedi stílusú etno zenét játszó együttes improvizatív módon kezeli a táncos-zenés együttlétet: a gyerekek, sőt a szülők is aktív részesei és formálói a sok vidámsággal fűszerezett műsornak. Sikerük kulcsa a gyermeklelket megérintő őszinteségben, a nevető,- és tánc-izmokat egyaránt megmozgató képességükben rejlik ...

Szikraszemű: a Ghymes zenekar lemezbemutató koncertje

A "Ghymes zene" magyar, valamint közép- és kelet európai népzenei gyökereken táplálkozik. Ars poeticája a muzsika egyetemessége. Zenéjük azt keresi, hogy miben hasonlítanak az emberek egymáshoz s nem azt, hogy miben különböznek. Ezt a hasonlóságot mindig meg is találták, valahányszor megszólaltak, példa erre a hasonlóan meleg és szeretetteljes fogadtatás a teljesen különböző kultúrájú és életvitelű emberek részéről (pl. Japán, Irak, Jordánia, Finnország, USA, Kanada). A zenekar vallja, hogy az abban a pillanatban megszólaló ÉLŐ muzsika energiája, varázsa a feltétele és záloga sikereinek.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Szépasszonyvölgyi Húsvét 2011, húsvéti program, húsvét, Eger
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-04-18 09:50:48
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü